Engers Frimerker
  din partner ved kjøp og salg
  HJEM    FRIMERKEAUKSJONER    HVORDAN KJØPE & SELGE    ÅRSPLAN    PRISLISTE    ATTESTASJONER    OM OSS    KONTAKT OSS

Kjøp

Salg

FAQ


Vanlige spørsmål

Spørsmål ved kjøp

Jeg ønsker å by/kjøpe på frimerkeauksjonen, men har ikke mulighet til å være tilstede. Hvilke muligheter har jeg?

  • Vi har en stor kundegruppe over hele verden som leverer skriftlige bud som vi ivaretar på deres vegne. Alternativt, hvis du kjenner noen som skal være tilstede kan du spørre om vedkommede kan by for deg, eller en av våre representanter som er tilstede kan hjelpe deg med budgivningen. Våre representanter tar et gebyr på 3% for den tjenesten.

Jeg har funnet flere objekter som jeg liker, men jeg ønsker ikke alle sammen (f.eks. siden de er omtrent like). Kan jeg levere inn alternative bud, og eventuelt hvordan?

  • Vi mottar jevnlig alternative bud. Vennligst indiker hvilke objekter som du byr alternativt på ved å merke alternativene.

  • Alternative bud:
  • Lot 1234 Bud 1000.
  • Lot 1235 Bud 1200.

  • På budskjemaet er det en egen kolonne for å merke alternativene. Bruk store bokstaver (f.eks. A, B, C, etc.) for å gruppere alternativene.

Jeg har funnet mange objekter jeg ønsker å by på, men har ikke råd til å kjøpe alle dersom jeg skulle få flere tilslag. Kan jeg sette en maksimumsgrense på totalt tilslag?

  • Når du sender inn dine bud kan du oppgi en maksimalsum for dine bud. Hvis du bruker budseddelen på nett eller ønsker å maile eller fakse oss budseddelen som finnes i den trykte auksjonskatalogen, finnes det et eget felt for maksimalsum.

Spørsmål om salg

Jeg har arvet en samling (frimerker, brev, postkort etc.). Hvordan kan jeg finne ut hva den er verdt?

  • Vi gir gratis vurderinger og ærlige råd hvis du vurderer å selge ditt materiale. Våre verdier er - absolutt diskresjon og ærlighet hele veien fra første møte.

Jeg har en stor samling jeg ønsker å selge, men er ukjent med kjøp og salg på auksjoner og ønsker derfor å begynne med noen objekter og se hvordan det går. Hvordan velger jeg hva jeg skal begynne med?

  • Dersom du ønsker det hjelper vi deg med å sette opp en plan for salg slik at du får mest mulig igjen for ditt material, enten det selges samlet eller deles opp over flere auksjoner.

Jeg har et objekt med potensielt høy verdi, men det har ikke blitt attestert enda. Er det nødvendig med en attestasjon før jeg selger det?

  • Vår ekspert utfører klassifiseringer av Norske frimerker og brev, og vil hjelpe deg med å avgjøre om det er nødvendig med noe mer avhengig av objektet. Vi har også de beste kontaktene blant internasjonale eksperter, dersom ditt objekt krever dette.

Siste nytt
Internasjonale frimerkeauksjoner siden 1977
Medlem av: International federation of stamp dealers' association, Norwegian philatelic Federation, Norske Frimerkehandler Forening (NFHF) og Philatelic traders' society (PTS).